Alle informatie over fietsen
 

Gratis fietsen

Het vinden van een gratis fiets is niet evident, maar toch niet onhaalbaar. Op tweedehandssites worden soms fietsen gratis weggegeven, omdat ze in de weg staan en toch niets meer waard zijn. Vaak zijn deze fietsen echt in erg slechte staat, waardoor je er wat werk aan zal hebben om ze te kunnen gebruiken.

Goedkope fietsen

Wel kan je vaak goedkoop een relatief degelijke fiets vinden op tweedehandssites. Denk hierbij aan fietsen die nog prima geschikt zijn voor studenten. Vaak zijn er enkele kleine mankementen, zoals een rem die het niet heel goed meer doet, defecte verlichting, sterk beschadigde lak, roest, … Vaak kan je dus voor een appel en een ei een fiets kopen die wel voldoet om bijvoorbeeld mee naar het station te fietsen, zonder het risico te lopen dat hij gestolen wordt.

2dehands kinderfiets

Kinderfietsen worden vaak in zeer goede kwaliteit relatief goedkoop aangeboden. De goede kwaliteit is een gevolg van de snelle groei van kinderen, waardoor ze vaak hooguit enkele jaren met de fiets kunnen doen. Als de fiets dan bovendien zelden gebruikt werd, is deze vaak nog in bijna nieuwstaat.

Fietsenverkoop politie

Een andere manier om goedkoop aan relatief goede fietsen te komen, is de verkoop door politiediensten. Gevonden fietsen worden vaak niet opgehaald door de rechtmatige eigenaar, waarna deze bij de volgende politieverkoop vaak voor een zacht prijsje verkocht wordt.

Oplichting fietsen

Duurdere fietsen die aan een spotprijs op internet aangeboden worden, zijn vaak oplichting. Soms is de fiets helemaal niet in de staat die de advertentie laat uitschijnen, of zijn er verborgen verbreken. Anderzijds kan de fiets gestolen zijn, wat veel problemen kan opleveren wanneer de eigenaar zijn fiets herkent. Soms vraagt de verkoper plots meer wanneer je na een lange rit bij zijn huis staat, en erg op die fiets gebrand staat.
Voor meer informatie kan je best onze website eens doorzoeken. Dat kan snel met dit zoekvak.