Alle informatie over fietsen
 

De kinderfiets

Kinderfietsen zijn doorgaans iets anders uitgerust dan fietsen voor volwassenen. Kinderen leren vaak fietsen op een fiets met zijwieltjes of met een stok achteraan. De beste methode om kids te leren fietsen is echter het gebruik van een fiets zonder pedalen en zijwieltjes, waar ze zich gewoon met de voeten voortduwen. Op deze manier leren kinderen hun evenwicht te bewaren op de fiets.

Een kinderfiets heeft vaak bredere banden dan een gewone fiets, omdat dit meer stabiliteit biedt. Sommige fietsen zijn uitgerust met een achteruittraprem, omdat deze eenvoudiger te bedienen is voor kinderen en ze zich met hun handen dan puur op het sturen kunnen concentreren.

Op de fietsen voor de jongste kinderen zijn doorgaans geen versnellingen voorzien, hoe ouder de doelgroep van de fiets, hoe meer versnellingen doorgaans voorzien worden.

Kinderfiets merken

Hoewel bijna alle gekende merken, zoals Cube, BMC, Specialized, Minerva en Batavus wel een kids bike in het assortiment hebben, zijn kinderfietsen doorgaans vrij duur.

Kinderfiets prijzen

Voor een kinderfiets met zijwieltjes beginnen de prijzen rond de €80, terwijl wie een fiets voor een iets ouder kind wil kopen vaak al aan een kostprijs van €200 of meer mag denken. Doorgaans worden kinderfietsen benoemd met de wielmaat. Zo zijn de wielmaten voor de jongste kinderen doorgaans 12 of 14 inch, 20” is voor kinderen tot ongeveer 8 jaar, vanaf 12 jaar is een 26” doorgaans de geschikte wielmaat. De prijzen  van de fiets op zich kunnen echter onderling verschillen, het is daarom best om steeds de maattabel van de producent te raadplegen of meer informatie te vragen aan je fietsenmaker. Koop een fiets echter nooit te groot, een te grote fiets is doorgaans moeilijker te besturen en doordat de kinderen dan moeilijker met de voeten aan de grond kunnen, is de kans op valpartijen veel groter.
Voor meer informatie kan je best onze website eens doorzoeken. Dat kan snel met dit zoekvak.