Alle informatie over fietsen
 

De fietshelm voor kinderen

Bij een kinderfiets hoort ook een kinderhelm. Onderzoek heeft aangetoond dat dure en goedkope helmen doorgaans dezelfde bescherming bieden, het verschil in prijs bevindt zich voornamelijk in het design van de helm en de eventuele merknaam. Belangrijk is dat de helm het hoofd zo goed mogelijk beschermd. Het is belangrijk dat de helm goed past. Er bestaan helmen die je kan kopen voor enkele tientallen euro, maar net zo goed bestaan er helmen van €100 of meer. Voor volwassenen swingen de prijzen vaak nog meer de pan uit, waar de design helmen, vaak ook gedragen door profrenners, de duurste zijn.

Hoe duur of goedkoop een helm ook is, als hij niet correct gedragen wordt, zal hij zelden een goede bescherming bieden. Een te grote helm zal bij een val verschuiven en daardoor niet meer beschermen. Daarom is het ook belangrijk dat de helmriempjes correct vastgemaakt worden. Ze mogen niet te los zitten, omdat de helm dan eveneens zal verschuiven bij een val, maar de riempjes mogen ook niet te strak zitten, om ervoor te zorgen dat de helm niet als storend ervaren wordt. Tevens is het van belang dat de helm correct op het hoofd geplaatst wordt, dus niet schuin of naar achteren. Een helm moet het voorhoofd volledig bedekken.

Bij elke val op de helm moet de helm vervangen worden, zelfs als deze uiterlijk geen beschadiging vertoont, is de kans groot dat de interne structuur beschadigd is. Daarom zijn sommige helmen erop gemaakt duidelijk te breken bij een val met impact, zodat men minder geneigd is de helm te blijven gebruiken. Het doel van de helm is immers de impact op te vangen en de drager te beschermen.
Voor meer informatie kan je best onze website eens doorzoeken. Dat kan snel met dit zoekvak.