Alle informatie over fietsen
 

Batterij elektrische fiets

De batterij van een elektrische fiets wordt op verschillende plaatsen weggewerkt. Bij sommige modellen gebeurt dit in de schuine buis van de fiets, waardoor het bijna niet opvalt, terwijl bij andere fietsen een duidelijke batterij zichtbaar is onder het bagagerek of evenwijdig met de verticale buis. Sterk weggewerkte batterijen zijn doorgaans minder eenvoudig te verwijderen of te vervangen, daarom is er steeds een kabel van de fiets naar het stopcontact nodig om deze op te laden.

Minder sterk weggewerkte batterijen kunnen vaak eenvoudig uit de fiets verwijdert worden, waardoor men ze eender waar kan opladen en indien nodig kan vervangen door een ander exemplaar. Dit vervangen is niet alleen handig wanneer de batterij versleten is, maar ook wanneer men de fiets zo regelmatig gebruikt dat de batterij niet steeds tijdig opgeladen is. Men kan dan met meerdere batterijen werken en zo altijd een volle batterij in de fiets plaatsen bij vertrek.

Afstand batterij elektrische fiets

De afstand die met een batterij gereden kan worden hangt van verschillende zaken af. Enerzijds is er de capaciteit van de batterij, welke uiteraard de grootste factor is. Daarnaast heeft de elektrische fiets doorgaans verschillende standen, waarbij gekozen worden tussen standen waar de hulp van de fiets minimaal is, tot standen waar men zelf bijna niets meer hoeft te doen. Hoewel de meeste elektrische ondersteunen tot 25km/h, is dit vooralsnog geen wettelijke vereiste, er bestaan dan ook E-bikes die zonder problemen sneller gaan, al zijn deze eerder zeldzaam. Het is bovendien belangrijk dat de gebruikers aan de snelheid gewend zijn. Indien men doorgaans fietst aan 15km/h, dan is een snelheid van 25km/h behoorlijk sneller, waarbij dan ook een hogere reactiesnelheid vereist is. Het is voor sommige mensen dan ook soms gevaarlijk om het volledige potentieel van de E-bike te benutten.

Ook het gewicht van de fietser en de fiets, de bereden ondergrond en de eventuele hoogteverschillen die overwonnen moeten worden, zijn sterk van invloed op de actieradius die met een batterij haalbaar is.
Voor meer informatie kan je best onze website eens doorzoeken. Dat kan snel met dit zoekvak.