Alle informatie over fietsen
 

Andere mogelijkheden om te fietsen met kinderen

Speciale tandems voor kinderen

Er bestaan ook andere oplossingen voor het fietsen met kinderen. Zo bestaan er speciale tandems, waarbij de kids vooraan plaatsnemen terwijl de volwassene achteraan het stuur bedient. Een andere mogelijkheid is de fietskar, waarbij de kinderen in de fietskar plaatsnemen. Er bestaan fietskarren in verschillende maten, uitvoeringen, comfortniveaus en kleuren. De eenvoudigere modellen van fietskarren beginnen rond de €200, terwijl ook modellen van €1000 en meer te vinden zijn. De duurdere modellen zijn vaak iets ruimer, comfortabeler en soms ook zonder de fiets, als kinderwagen (buggy) te gebruiken.

Aanhangfietsen voor kinderen

Ook zijn er aanhangfietsen, waarbij het kind op een speciale fiets aan de fiets van een volwassene bevestigd wordt. Zo’n aanhangfiets heeft slechts één wiel en een stuur waar het kind zich aan kan vasthouden. Het kind kan, maar hoeft niet, meetrappen. Nadeel van deze fietsen is dat ze in evenwicht gehouden worden door de volwassene, waardoor het kind er niets door bijleert. Een voordeel is dat het kind gegarandeerd kan volgen op het tempo van de volwassene.

Kinderfiets koppelen aan fiets volwassene

Een andere mogelijkheid is een soort fietsenrek achteraan de fiets van de volwassene, waarin het voorwiel van de kinderfiets geplaatst kan worden. Hierdoor kan men afzonderlijk fietsen totdat het kind moe is of het fietsen beu is, waarna men het voorwiel van de kinderfiets in het fietsenrekje haakt. Het grote voordeel is dat het kind zo lang het zin heeft wel op eigen kracht kan fietsen, waardoor het leert om vlot en in evenwicht te fietsen. Het is dan ook beter je eigen tempo te matigen dan je kind altijd te laten aanpikken.

Elektrische fiets voor kinderen

Elektrische fietsen voor kinderen zijn vooralsnog niet echt op de markt, hoewel ze wel bestaan. Dit is dan doorgaans een tot kinderfiets omgebouwde elektrische stadsfiets. Ze worden voornamelijk gebruikt om kinderen met fysieke beperkingen toch de mogelijkheid te geven om te fietsen.
Voor meer informatie kan je best onze website eens doorzoeken. Dat kan snel met dit zoekvak.